Biografie

 

EGBERT DERIX

° Horst, 1969 Nederland.

Pianist, componist, arrangeur en docent aan Fontys Rockacademie in Tilburg. Hij is mede-oprichter van het Searing Quartet.

Hij studeerde piano aan het Conservatorium Maastricht bij Irvin Rochlin, Frank Giebels en Louise Wolfs.

In New York volgde hij lessen bij David Berkman en Steve Kuhn.

Derix werkt samen met musici uit binnen- en buitenland, waaronder de Britse singer-songwriter Iain Matthews, John Helliwell (Supertramp), Eric Vloeimans, Ton Engels, Steve Hogarth (Marillion), Leo Janssen, Renée van Wegberg en Fish.

Egbert ontving in 2002 op het North Sea Jazz Festival de prijs voor ‘Beste Eigen Compositie’ van de Dutch Jazz Competition voor zijn compositie ‘She isn’t like you’. In hetzelfde jaar werd Derix’ Searing Quartet gehuldigd met de eerste ‘Jerry van Rooyen Award’.

In 2012 ontving hij, samen met Gerard van Maasakkers, de Annie M.G. Schmidt prijs voor het beste theaterlied, voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’.

Egbert speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival en geeft concerten in Europa en de Verenigde Staten. Tevens heeft hij een aantal cd’s uitgebracht met daarop vooral eigen werk.

In 2015 verscheen Egberts boek ‘De Muze brengt mij’ . Een verzameling verhalen waarin de muziek de rode draad is.

Highlights

2015

Naar aanleiding van de release van hun albums ‘Joy Mining’ en ‘In the Now’ op het Amerikaanse label Omnivore Recordings spelen Iain Matthews & Egbert Derix in januari een concertreeks in Californië. In de zomer spelen ze in Schotland, Wales en Engeland.

2015

In augustus zijn ze een van de hoofdacts op het Cropredy festival. Samen met Fairport Convention, Level 42, Fish en Paul Carrack. In oktober volgt een aantal concerten in Duitsland. In Norderstedt spelen ze samen met Krista Detor.

2015-2In maart verschijnt bij uitgeverij Boekscout het boek ‘De Muze brengt mij’. Het persbericht: ‘De Muze brengt mij’ is een bonte verzameling verhalen, geschreven door de Limburgse pianist componist, en docent Egbert Derix (1969). Het zijn verhalen over de plaatsen waar de muziek hem brengt en de bijzondere ontmoetingen die daardoor ontstaan. De verhalen geven een heel persoonlijk, en vaak emotioneel beeld, van zijn belevenissen. Zoals zijn ontmoeting met de zoon van Neil Armstrong, en de saxofonist van Supertramp. De muze brengt hem over de hele wereld: van Limburg tot New York, van Denemarken tot de Filipijnen. Derix schrijft in een zeer toegankelijke stijl waarin intense beleving, humor en mystiek moeiteloos in elkaar doorlopen.

Egbert arrangeert de strijkers voor het Frans Pollux album ‘Neet vergaete de bloome water te gaeve’. Het album bevat ook een song van de hand van Pollux en Derix met de titel ‘Örges doa’.

Ter gelegenheid van een expositie en tv-documentaire rondom het werk van de Maastrichtse schilder Willy Gorissen schrijft Derix muziek bij een tekst van dichter Frans Budé die zich heeft laten inspireren door het werk van Gorissen. Het ‘Lied van de twee bomen’ wordt uitgevoerd door zanger Baer Traa en Egbert Derix.

Het project ‘How Far’ van de Belgische kunstenares Goddy Haerden samen met saxofonist Leo Janssen en Egbert Derix beleeft in november de prémière op Artsquare in Amsterdam. ‘How Far’ bestaat uit een foto expositie, gedichten en muziek die tevens in boekvorm en op cd verkrijgbaar zijn.

2015-3

Verder zijn er dit jaar concerten met Eric Vloeimans, Renée van Wegberg, Herman Verweij, Frans Pollux, Emil Szarkowicz, Noor Roelofs, Maurice Hermans, Koninklijke Harmonie Horst en Angeli.

2014

De Iain Matthews & Egbert Derix albums ‘Joy Mining’ & ‘In the Now’ worden in juni door het Grammy Award winnende label Omnivore Recordings in de VS uitgebracht. Ter gelegenheid hiervan volgt er in 2015 een concertreeks door Californië waarbij Iain en Egbert op podia spelen in de regio Los Angeles en San Francisco.

In april neemt Egbert samen met Maurice Hermans, zoon van Toon Hermans, de cd ‘In a mellow Toon’ op. Tevens zijn er theateroptredens met de titel ‘Rondom Toon’, met liedjes en gedichten van Maurice en Toon Hermans, en muziek van Egbert.

In juli verschijnt de cd ‘The Sadness of Beauty’, van fluitist Georges van de Ven en Egbert. Met daarop werken van Sir Malcolm Arnold, Astor Piazzolla, Franz Schubert, Glenn Corneille, Claude Bolling, en Egbert Derix. In november voert het duo Egbert’s compositie ‘Concert van De Nieuwe Stilte’ uit in Domani te Venlo.

Verder zijn er dit jaar concerten met Renée van Wegberg, Leo Janssen, Eric Vloeimans, Herman Verweij, Frans Pollux, Gerard van Maasakkers en Philharmonie Zuid, en een reünie concert van het Searing Quartet.

sqfoto

2013

Naar aanleiding van de Engelse release van hun cd In the Now spelen Iain Matthews & Egbert Derix in maart een concertreeks van twee weken in het Verenigd Koninkrijk. Tevens is er een documentaire gemaakt over de totstandkoming van In the Now. De film, gemaakt door Peter Jong en Olivier Hamaker, gaat in september in prémière.

2013

Tijdens het Marillion Weekend in Port Zélande, begin maart, speelt Egbert als gast mee met Marillion. Aanleiding voor de uitnodiging voor deze Swap the band is het verschijnen van Derix eerste solo album, Paintings in Minor Lila, waarop de muziek van Marillion de rode draad vormt en waaraan naast Fish en Marillion zanger Steve Hogarth, de saxofonisten John Helliwell (Supertramp) en Leo Janssen (Metropole Orkest), en ook Iain Matthews hun medewerking verleenden.

Op verzoek van Fish verzorgt Egbert de strijkersarrangementen voor het nieuwe Fish album A Feast of Consequences. Het album verschijnt in september.

Het laatste solo album van Iain Matthews, The Art of Obscurity, bevat o.a. acht nieuwe Matthews/Derix songs. The Art of Obscurity verschijnt begin 2014 op zowel in Engeland als de VS.

In november speelt het Helliwell-Derix Quartet voor het derde jaar op rij een concertreeks in Nederland en Belgïe. Naast Supertramp saxofonist John Helliwell en Egbert bestaat de band verder uit Norbert Leurs (contrabas), Sjoerd Rutten (drums), en zangeres Joosje Jochems. Er zijn plannen voor een cd en wederom een concertreeks in 2014.

20131Egbert Derix & John Helliwell, foto: Wouter Schenk.

Ook de samenwerking met dichter Herman Verweij leverde dit jaar een aantal optredens op met een combinatie van gedichten en muziek. In het project Nijhoff Anders worden twee gedichten van Martinus Nijhoff op muziek gezet door Mike Roelofs & Egbert Derix en voorgedragen door Noor Roelofs & Herman Verweij.

In juni speelt de bigband van het Royal Northern Conservatory Manchester een concert waarbij de muziek van Supertramp centraal staat. John Helliwell is de solist en het arrangement van The Logical Song is van Egbert.

20132Concert Eric Vloeimans en Egbert Derix in Domani, Venlo
4 oktober 2013. Foto: Janneke Michels

2012
Het album ‘In the Now’ van Iain Matthews & Egbert Derix verschijnt in maart bij Universal op het VERVE label. Aan ‘In the Now’ wordt meegewerkt door drummer Jasper van Hulten, contrabassist Norbert Leurs, saxofonist Leo Janssen, gitarist Ton Engels, en het Limburgs Strijkkwartet. De teksten en zang zijn wederom van Iain Matthews en Egbert neemt de muziek, pianospel, en strijkers arrangementen voor zijn rekening. De productie is in handen van Léon Bartels.

2012Uitreiking Annie M.G. Schmidt prijs in het De La Mar Theater in Amsterdam (16 april 2012)
(foto: Jaap Reedijk)

In april ontvangt Egbert samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidt prijs voor het beste theaterlied. Ze krijgen de prijs voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’ , een lied met tekst van Gerard van Maasakkers en muziek van Egbert Derix. Het lied komt uit het theaterprogramma ‘Lijflied’ en staat op de gelijknamige cd van Gerard van Maasakkers. Tijdens de prijsuitreiking op 16 april, in het Nieuwe De la Mar theater in Amsterdam, voert van Maaskakkers het lied uit met het Metropole Orkest. Egbert maakt speciaal voor het Nieuw Amsterdams Klarinet kwartet een arrangement van ‘Zomaar onverwacht’ voor het Grachtenfestival in augustus. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet voert het lied ook uit in het Concertgebouw, samen met sopraan Sterre Konijn, tijdens de Uitmarkt en tijdens een concert in de kleine zaal.

20122Met Steve Hogarth in Le Divan du Monde in Parijs (januari 2012)
(foto: Sue van Rens-Scorcese)

In september verschijnt Derix’ eerste solo album, ‘Paintings in Minor Lila’. Op deze cd staat Egbert’s passie voor de muziek van Marillion centraal. Beide Marillion zangers, Fish en Steve Hogarth, verlenen hun medewerking. Iain Matthews, Sjoerd Rutten, Leo Janssen, Norbert Leurs, het Limburgs Strijkkwartet, en Supertramp saxofonist John Helliwell zijn ook op ‘Paintings in Minor Lila’ te horen. De productie is in handen van Arno op den Camp en Egbert Derix. De cd is aanleiding voor een item in het jaarlijkse Top 2000 journaal van Radio 2 en ook in de nieuwe Marillion biografie ‘Separated out, Redux’ van Jon Collins is aandacht voor Egbert’s solo album.

In november zijn er een vijftal concerten in Nederland van Supertramp saxofonist John Helliwell met het Egbert Derix quartet, met een gastrol voor zangeres Joosje Jochems. Het concert in het Beauforthuis in Austerlitz wordt door Vpro radio opgenomen en uitgezonden.
Verder zijn er dit jaar weer concerten met Iain Matthews in Nederland, Engeland en Duitsland. Tevens is er een duo concert met trompettist Eric Vloeimans in Cambrinus in Horst. De samenwerking met Vloeimans zal in 2013 een vervolg krijgen.

2011

Iain Matthews & Egbert Derix tekenen een contract bij Universal Music.
Hun nieuwe album ‘In The Now’ zal in maart 2012 uitkomen op het VERVE label.
Aan ‘In the Now’ wordt meegewerkt door drummer Jasper van Hulten, gitarist Ton Engels, bassist Norbert Leurs, saxofonist Leo Janssen, en het Limburgs Strijkkwartet. Teksten: Iain Matthews, muziek: Egbert Derix. De productie is in handen van Léon Bartels en een aantal opnames zijn gemaakt door Arno op den Camp.

Egbert stopt als pianodocent aan de Muziekschool Heerlen na er meer dan 15 jaar met veel plezier te hebben gewerkt.

Dit is ook het jubileumjaar van muziekpodium Cambrinus in Horst, en reden voor een aantal bijzondere concerten:

  • In maart is er de presentatie van de live-cd ‘Angeli in Cambrinus’ , met saxofonist-klarinettist Leo Janssen (Metropole Orkest) waarmee Egbert het duo ‘Angeli’ vormt.
  • In mei speelt Derix er met musical-zangeres Renée van Wegberg.
  • Op het driedaagse festival ‘Cambrinus, Kunst, en de Buren’ in juli zijn er concerten met zangeres Sue van Rens en Iain Matthews.
  • In september is er op verzoek van eigenaar/programmeur Jan Duijf een improvisatie concert waarbij Egbert de muzikale dialoog aangaat met Fay Lovsky en drummer Geert Roelofs.
  • In oktober geven Supertramp saxofonist John Helliwell & Egbert Derix, samen met drummer Sjoerd Rutten, contrabassist Norbert Leurs er twee memorabele concerten. Iain Matthews vervult een gastrol.
  • Het concertjaar wordt afgesloten met een solo piano concert op de Steinway vleugel die ooit in de Blue Note Club in New York stond. Egbert bespeelt dezelfde vleugel op ‘In the Now’. Met dank aan Jan Huijbers.

2011Supertramp saxofonist John Helliwell en Egbert Derix in Cambrinus,
22 oktober 2011 [foto: Brendan v.d. Beuken]

Miho Hazama, studente aan de Manhattan School of Music, maakt een prachtig arrangement van Derix’ compositie ‘Exit Ego’.
Het wordt uitgevoerd door het Metropole Orkest met dirigent Vince Mendoza.

Matthews & Derix geven wederom een aantal concerten in Engeland, o.a. op het Music Port Festival in Bridlington.

Egbert begint met de opnames van zijn eerste solo album, waarbij zijn passie voor de muziek van Marillion de rode draad is. Marillion zanger Steve Hogarth verleent ook zijn medewerking.

De nieuwe cd & theatershow van Gerard van Maasakkers, ‘Lijflied’ , bevat een lied van Gerard & Egbert: ‘Zomaar onverwacht’.

2010

In maart verschijnt de dubbel cd/dvd ‘Afterwords’ van Iain Matthews & Egbert Derix. Er volgen concerten in Nederland, Belgïe, Duitsland, Denemarken, en Engeland.

Ter gelegenheid van het 15 jarig jubileum geeft het Searing Quartet een aantal concerten waarbij de favoriete composities van de bandleden worden gespeeld.

In november verschijnt de cd ‘Angeli in Cambrinus’, een registratie van het concert dat Leo Janssen en Egbert Derix gaven tijdens ‘Spirit of Jazz’ in Horst.

Op het nieuwe album van Ton Engels, ‘Alles in de Grip’, is Egbert te horen op piano en analoge synths. Cor Mutsers, Eric Coenen, en Arthur Lijten zijn ook weer ‘medeplichtig’.

2009

In februari treden Iain Matthews & Searing Quartet op in het Vpro tv-programma ‘Vrije Geluiden’ met als gevolg dat de cd ‘Joy Mining’ binnen een week is uitverkocht en er een tweede persing volgt.
‘Joy Mining’ wordt tevens uitgebracht op het Engelse label Fledg’ling.

In maart geven Iain Matthews, Eric Vloeimans, Mike Roelofs, Bart Oostindie, en Egbert Derix een benefietconcert ten bate van de verbouwing van het Beauforthuis in Austerlitz.

Egbert ontvangt een compositie- opdracht van het Schunck* Glaspaleis in Heerlen. Zijn compositie ‘Jirayu’ , geïnspireerd op het werk van de Thaise beeldend kunstenaar Jirayu Rengjaras, wordt op 25 augustus in Heerlen uitgevoerd door het Searing Quartet.

Naast de concerten met Iain Matthews is Egbert in dit jaar ook te horen in muzikale samenwerkingen met saxofonist/klarinettist Leo Janssen, fluitist Georges van Ven, singer-songwriter Sue van Rens, en zangeres Renée van Wegberg.

2008

Dit jaar staat vooral in het teken van de hernieuwde samenwerking tussen de Engelse singer-songwriter Iain Matthews en het Searing Quartet. In januari nodigt Matthews het Searing Quartet uit om een aantal concerten met hem te spelen in zijn reeks ‘Common Grounds’, samen met o.a. Ad Vanderveen.

Daarna gaan Matthews & Derix aan de slag en binnen twee maanden hebben ze 15 songs geschreven welke ze in juli met het Searing Quartet live opnemen. Het album ‘Joy Mining’ is het resultaat. De cd verschijnt op het door Matthews & Derix nieuwe label Matrix. De productie van ‘Joy Mining’ is in handen van Léon Bartels.

‘Joy Mining’ ontvangt lovende recensies in de nationale en internationale media en een concertreeks van Iain Matthews & Searing Quartet, oftewel IMSQ, volgt.

2007

In januari verschijnt de cd ‘You’ll find me’ van zangeres Renée van Wegberg.
Het merendeel van de muziek en teksten op deze cd is geschreven door Renée van Wegberg en Egbert Derix. Norbert Leurs (contrabas) en drummer Sjoerd Rutten verlenen hun medewerking aan de studio-opnames en een aantal concerten. Van de titelsong en van ‘My point of view’ is tevens een videoclip gemaakt.

De vierde cd van het Searing Quartet, ‘Licence to Extend’, ziet in oktober het daglicht. Op ‘Licence to Extend’ staan wederom composities van saxofonist Peter Hermesdorf en Egbert Derix die ze, zoals vertrouwd, uitvoeren met Norbert Leurs en Sjoerd Rutten.

‘Wies Merge’, zo heet de cd van Ton Engels die vlak voor het einde van het jaar verschijnt. Egbert is er te horen op de piano en de Korg Polysix synthesizer. Verder zijn met name gitarist Cor Mutsers, bassist Eric Coenen, en drummer Arthur Lijten ‘Medeplichtig’.
Eerder dit jaar verscheen al de single ‘Mien beste joare’ waarop naast eerder genoemde Medeplichtigen ook saxofonist Peter Hermesdorf is te horen.

‘On Christmas Day’ heet het lied dat Renée van Wegberg en Egbert hebben geschreven tbv een kerstsingle met daarop verder nog twee eigen songs. De productie van ‘On Christmas Day’ is in handen van Geert Keysers en de videoclip is opgenomen in de Kasteeltuinen in Arcen.

2006

In januari speelt Egbert in het kader van Jazz Impuls een aantal concerten met het quartet van zangeres Lydia van Dam.

In februari verschijnt op Vulcano Records de cd ‘In het Zuiden Opklaringen’. Op deze cd staan merendeels composities van Egbert die door Ton Engels van Nederlandstalige teksten zijn voorzien. Naast zanger/gitarist Ton Engels en Egbert (piano, fender rhodes, toetsen en melodica) zijn ook contrabassist Reyer Zwart en drummer Arthur Lijten op ‘In het Zuiden Opklaringen’ te horen. De cd krijgt lovende recencies en staat maandenlang in de ‘Moordlijst’ van OOR. Er volgen interviews en radio-optredens in o.a. het Ncrv programma ‘Volgspot’, Tros Muziekcafé, Vpro’s ‘De Avonden’, en de Vara programma’s ‘Spijkers met Koppen’ en ‘Uitgelicht’. Van de single ‘In de Kroeg’ verschijnt tevens een videoclip.

In september wordt de compositie ‘Starling Hill’, in een uitvoering van het Searing Quartet, tot één van de beste tien jazzcomposities gekozen tijdens de jaarlijkse Thelonious Monk Competition in Washington D.C.

Op de track ‘Liverpool’, van de in oktober verschenen Blowbeat cd ‘Songs from the Crazy Planet’ , speelt Egbert als gastmuzikant op toetsen.

2005

In maart verschijnt op Globe Tree Records de cd ‘Angeli’ van Egbert Derix en klarinettist/saxofonist Leo Janssen (o.a. van het Metropole Orkest). De cd-presentatie is in juni in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Op ‘Angeli’ staan composities van Derix en Janssen, en een co-compositie van Glenn Corneille en Egbert Derix.

In april en december geven Egbert, contrabassist Erik Robaard en drummer Jasper van Hulten een aantal concerten met zangeres Lydia van Dam in het kader van Jazz Impuls. Op 24 april speelt het Lydia van Dam Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam.

In december speelt Egbert toetsen bij twee concerten van Ton Engels en De Medeplichtigen (Ton Engels, gitarist Cor Mutsers, drummer Arthur Lijten, en bassist Eric Coenen).

2004

Journalist Remco Takken maakt voor De Concertzender een programma waarin Egbert’s composities centraal staan. Daarin uitvoeringen van zijn werk door het Searing Quartet, Digna, het Loet van der Lee Quintet, Leo Janssen, en het Corneille/Roelofs Trio.

In september verschijnt bij Inbetweens Records de derde cd van het Searing Quartet, ‘Starling Hill’, met daarop composities van saxofonist Peter Hermesdorf en Egbert Derix.

2003

Met een concertreeks presenteert het Searing Quartet de nieuwe cd Set Sail!
Het Searing Quartet speelt in juli op het North Sea Jazz Festival in Den Haag, en het laatste concert in deze concertreeks is in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht.

In oktober-november speelt Egbert toetsen in de Nederlandse theatertour van Iain Matthews. Bassist Eric Coenen, drummer Arthur Lijten, en zanger/gitarist Ad Vanderveen maken tevens deel uit van de band. Er is een live-cd van deze tour met de titel ‘If you saw thro’ my eyes’.

Egbert schrijft een compositie (La Caverne) voor het project ‘Holland in Jazz’ van de trompettist Loet van der Lee. De cd-presentatie van ‘Holland in Jazz’ (Munich Records) is in het BIM-huis te Amsterdam.

Op de cd ‘And that’s why’ (Munich Records), van het Corneille/Roelofs trio staat een co-compositie met pianist Glenn Corneille, ‘Astoria’ getiteld.

2003Searing Quartet tijdens North Sea Jazz,
juli 2003, Den Haag:
Egbert Derix, Norbert Leurs, Peter Hermesdorf en Sjoerd Rutten (v.l.n.r.)
(foto: Wouter Schenk)

2002

Egbert ontvangt op het North Sea Jazz Festival de prijs voor ‘Beste Compositie’ van de Dutch Jazz Competition. Samen met saxofonist Peter Hermesdorf voert hij het stuk ‘She isn’t like you’ uit tijdens de prijsuitreiking.

In het theaterseizoen 2001/2002 speelt Egbert piano in de theaterproductie ‘Lennon & McCartney’ van Intermusic Holland (met o.a. de zangers Han van Eijk, Lisa Boray , Lydia van Dam, en Herman van Doorn, en arrangementen van Glenn Corneille).

Het Searing Quartet ontvangt in november de eerste Jerry van Rooyen Award op het Jazztival te Maastricht.

Op de cd ‘Finally’ (Munich Records), van het Corneille/Roelofs trio, staat een Derix compositie: NYPD, oftewel: New York Police Dudes!

2001

Egbert ontvangt voor zijn compositie “Exit Ego” een Honor Award van het Amerikaanse Songwriters Network.

Release van de eerste cd van ‘Digna’, met bassist Jo Didderen, slagwerker Geert Roelofs, saxofonist Claudius Valk, en zangeres Digna Janssen. Egbert neemt bij Digna naast het pianospel ook enkele composities voor zijn rekening.

Concert voor twee vleugels met pianist Glenn Corneille in schouwburg De Maaspoort te Venlo.

Digna speelt de semi-finale van de Dutch Jazz Competition, met het Searing Quartet bereikt Derix de finale in Diligentia in Den Haag.
Het Corneille/Roelofs Trio speelt op het North Sea Jazz Festival enkele van Egbert’s composities.

2000

In juni 2000 is Egbert een van de drie winnaars van de compositieprijs die is verbonden aan de VSB Poezieprijs. Zijn compositie op het gedicht “Tijdopname” van C.O. Jellema wordt tijdens de prijsuitreiking in de Rode Hoed in Amsterdam uitgevoerd door Trijntje Oosterhuis en het trio Polo de Haas.

In het schooljaar 1999-2000 is hij als pianodocent werkzaam aan het Conservatorium Maastricht.

2000Egbert Derix en Steve Kuhn in
“The Knickerbocker”, New York, April 2000.

1999

Release van de eerste cd van het Searing Quartet, “Aquamagia”. De cd is geproduceerd door Christoph Erbstoesser en bevat louter eigen composities. Naast Egbert spelen saxofonist Peter Hermesdorf, drummer Geert Roelofs, en contrabassist Werner Lauscher mee op “Aquamagia”.

1998

Egbert wint met Digna de jury- en publieksprijs op het Internationale Jazzconcours te Breda.
Concertreeks met de bigband van het Conservatorium Maastricht o.l.v. Bill Holman, dit naar aanleiding van het ontvangen van de Bremen Aanmoedigingsprijs.

1997

Searing Quartet wint de publieksprijs op het Internationale Jazzconcours te Breda.

1996

Concert met Digna op de European Jazznight van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (samen met o.a. Jerry van Rooijen, Nueve Manteca, en Denise Jannah).

1995

Finalist Dutch Conservatory Award in Amsterdam, als pianist/componist van het pas opgerichte Searing Quartet. Concert met Searing Quartet voor de VPRO-radio in het programma “Jazz op Vier” van Aad Bos.

1991

Optreden met trio op het Jazz Mecca Festival in Maastricht. Hetzelfde jaar dat ook Herbie Hancock, Branford Marsalis, en Irakere op dit festival speelden.